Familiedag-workshops

Zaterdag 20 juni 2015, KC Uden 

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze Familiedag-Workshops! Er wordt een gevarieerd programma geboden waar u met alle krulstaarten, van alle leeftijden, aan deel kunt nemen.

Naast dit alles is onze Familiedag natuurlijk een gezellige samenkomst van Japanse rashonden, waar u veel andere rasliefhebbers treft.

Heeft u inschreven voor de Familiedag-Keuring, dan hoeft u zich niet meer voor de Familiedag-Workshops in te schrijven. U mag dan gratis meedoen.

 

Wat kunt u op deze dag allemaal doen?
  • Workshops Hoopers
  • Workshops Balans en Coördinatie
  • Workshops Doggydance
  • Workshops hondenspeeltjes maken
  • Inloop activiteit hersenwerk
  • Kind-Hond show

Inschrijfgeld: € 5.00 per persoon voor leden, € 8.00 per persoon voor niet-leden. Kinderen gratis.

Hoopers

Hoopers

Hoopers is een nieuwe sport met een minimale belasting voor hond en handler. De hindernissen bestaan uit hoopers, tunnels, hekwerken en tonnen. Deze toestellen kunnen zowel onafhankelijk worden gebruikt als worden samengevoegd in een parcours. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan de hond en/of de handler. Voor de recreatieve deelnemer is het vooral een hele leuke sport, waarin samenwerking voorop staat. Voor de sportieve deelnemer kan het een uitdaging zijn om een parcours zo snel mogelijk en zonder fouten af te leggen.

Onder leiding van Liesbeth Hogendoorn van Hoopers Nederland kunt u kennis maken met deze sport, door mee te doen aan één van de workshops.


Balans en Coördinatie

Balans

Hondentraining net even anders, met BALANS als sleutelwoord. Fysieke en mentale balans, de hond als individu in balans maar ook de combinatie mens-hond in balans. In de workshop balans en coördinatie leert je hond door verschillende oefeningen zijn lichaam beter aan te sturen. Door fysiek op een leuke manier (samen) bezig te zijn, wordt je hond ook mentaal sterker. Onzekere honden worden zekerder, honden die moeite  hebben zich te concentreren kunnen zich in korte tijd volledig focussen.

Judith van Doorn van Dogsports4fun zal meerdere workshops geven, waar u aan deel kunt nemen.

Doggydance

 

Doggy Dance

Houdt u er van om samen met uw hond bezig te zijn? Houdt u van dansen? Houdt u van muziek? Doe dan mee met één van de workshops doggy dance. Want wat is leuker dan samen te bewegen op muziek. Astrid Martijn begeleid de sprankelende workshops.

Joyce van Erp, Tineke Groels en liesanne van der Linden zullen over de dag heen verschillende demonstraties verzorgen.


Hondenspeeltjes maken 

Speeltjes

 

 

 

Onder begeleiding van Patricia van Ginneken maakt u zelf een prachtig hondenspeeltje. Uw hond zal er nog veel plezier aan gaan beleven, want u neemt dit speeltje namelijk gratis mee naar huis!

 

hersenwerk

Hersenwerk

Simpel gezegd is hersenwerk voor honden hetzelfde als denksport, puzzelen of braintraining voor mensen. Een geweldig leuk tijdverdrijf en plezier voor hond en baas. Maar met hersenwerk kan nog veel meer!
Hersenwerk:
-geeft drukke honden rust en voldoening;
-helpt angst te overwinnen;
-leert u uw hond beter te lezen;
-versterkt de band met uw hond, etc.

Op onze Familiedag-Workshops kunt u uw hond kennis laten maken met verschillende soorten puzzels en snuffelkleden.

Kind-Hond show

Voor kinderen t/m 12 jaar organiseren wij de Kind-Hond Show.
Bij deze wedstrijd gaat het erom samen met de hond een mooi geheel te vormen. Dat betekent dat de kinderen (ze mogen verkleed en/of geschminkt zijn) met hun hond in de ring verschijnen. Natuurlijk wordt ook de omgang met de hond beoordeeld.
U kunt uw kind bij binnenkomst opgeven bij het secretariaat.


Vanaf 9.00 uur bent u welkom op het terrein van KC Uden, de activiteiten beginnen om 10.00 uur. 

Wij hopen op uw sportieve deelname om er een geslaagd evenement van te maken. Tot ziens op zaterdag 20 juni in Volkel!


Dit evenement wordt gesponsord door IPN Nutrition

 IPN