Hét wapen tegen auto-immuunziektes

VGL laboratory voert in samenwerking met Dr. P. Pedersen onderzoek uit naar auto-immuunziektes met behulp van een diversiteitstest. De diversiteitstest wordt vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk bij poedels ingezet, ook een ras wat met SA te maken heeft. Bij dit ras heeft het al resultaten opgeleverd en komt SA al minder voor als een tijd geleden. Met andere woorden, deze diversiteitstest kan u als fokker helpen een partner te zoeken voor uw teef of reu.

Op dit moment is het onderzoek voor de (American)Akita in de 2de fase en is men nu nog op zoek naar honden met SA en VKH. Voor deze honden kan een gratis test aangevraagd worden.
Heeft u een Akita/American Akita of kruising daarvan, die SA of VKH heeft, mail dan naar Inge McCulloch voor meer informatie.

Fokkers die hun honden willen laten testen om een juiste partnerkeuze te kunnen maken, kunnen HIER een testkit aanvragen.

In onderstaande presentatie wordt precies uitgelegd wat de diversiteitstest inhoudt en hoe u dit kunt gebruiken om gezonde honden te fokken.

pdf Klik hier om als pdf te downloaden