UC Davis heeft in samenwerking met Veterinary Genetics Laboratory een diversiteitstest voor onze rassen ontwikkeld die de genetische diversiteit van het ras en per individu kan bepalen. Deze test is nuttig voor fokkers die de genetische diversiteit in hun ras willen behouden en op de lange termijn vergroten om de gezondheid van het ras te borgen.

Het diversiteitsonderzoek kan fokkers helpen om bewuste keuzes te maken met het combineren van ouderdieren en tevens is er de mogelijkheid om op termijn veel voorkomende aandoeningen te kunnen linken aan bepaalde genen.
Fokkers die hun honden willen laten testen om een juiste partnerkeuze te kunnen maken, kunnen een testkit aanvragen bij UC Davis of "Betterbred". Via een account bij Betterbred kunt u berekeningen van oudercombinaties uit laten voeren.

Fokkers die lid zijn van Nippon Inu krijgen de helft van de kosten vergoed onder voorwaarde dat de hond voldoet aan de voorwaarden om mee te fokken.
Neem hiervoor contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In onderstaande presentaties wordt precies uitgelegd wat de diversiteitstest inhoudt en hoe u dit kunt gebruiken om gezonde honden te fokken.
In de volgende Facebookgroepen vindt u nog meer informatie, kunt u testresultaten bekijken en uw vragen stellen.

pdf Klik hier om als pdf te downloaden