AKITA REU KENZO

Kenzo is een reu van 4 jaar oud waar de fokker een nieuwe eigenaar voor zoekt. Kenzo is teruggekomen bij de fokker omdat de eigenaar problemen had met zijn sterke karakter. 

Hachi1Ook dit jaar wordt rond Kerst of Oud en Nieuw ‘Hachiko, A Dog’s Story’ uitgezonden op tv, met in de hoofdrollen Richard Gere en een Akita die de rol vertolkt van “Hachi”. Als pup wordt de rol van Hachi gespeeld door een Shiba. NIPPON INU wil wijzen op het feit dat deze film zeer geromantiseerd is en dat Akita’s en Shiba’s in werkelijkheid geen makkelijke honden zijn die voor iedereen geschikt zijn.

Het Karakter
De Akita is een opvallende verschijning vanwege zijn grote formaat en zijn vriendelijke gelaatsuitdrukking. De Akita heeft een uitermate sterk en evenwichtig karakter, is moeilijk van zijn stuk te brengen en kent vrijwel geen stress. Dit maakt hem in zekere zin onverstoorbaar. Hij is moedig, waardig, evenwichtig en rustig in huis.

Toch is de Akita niet voor iedereen de ideale gezinshond. De Akita leert namelijk heel snel en luistert alleen als zijn baas het nodige respect heeft weten te verwerven. Dat een Akita gehoorzaam kan zijn betekent niet dat hij zich onderwerpt. Door zijn zelfstandigheid heeft hij dus een vastberaden baas nodig. De opvoeding van de Akita moet dus duidelijk en consequent gebeuren, met veel geduld. Een (te) harde opvoeding heeft een averechts effect. Met te veel druk van onze kant kan een Akita negatief reageren en bij extreme druk zelfs overgaan tot actief verzet.

Ribbon


KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH NIPPON INU, 30 mei 2020
Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray

Met (dubbel) CAC en titel "Clubwinnaar 2020"

Dubbel CAC
Op deze clubmatch zal het CAC vergeven worden, en zelfs dubbel tellen als er minimaal 20 inschrijvingen zijn per ras waarvan 16 inschrijvingen daadwerkelijk aanwezig zijn. (puppy- en babyklasse niet meegerekend)

Ook zal de titel "NIPPON INU CLUBWINNAAR 2020" vergeven gaan worden aan elke Beste van het Ras. Tevens is de hond dan gekwalificeerd voor de Hond van het Jaar Show 2020, die begin 2021 gehouden zal worden, mits de hond in het bezit is van een Nederlandse eigenaar.

At the 30th of May 2020 Nippon Inu organizes her annual Championship Show with (double) CAC.

3 times CAC in the Pentecost weekend! The international dogshow "Pinkstershow" (CAC-CACIB at the same location) is at the 1st of June.

Ribbon

Location
Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray

Judging
Start of the jugding is 10.00 hr. 

For the Best of Breed There will be the title "NIPPON INU CLUBWINNER 2020".

Nippon Inu heeft een lijst samengesteld van gedragstherapeuten welke zelf Japanse rassen bezitten, of bovenmatig veel kennis van onze rassen hebben.
Mocht u persoonlijke hulp willen inroepen bij gedragsproblemen van uw hond kunt u contact opnemen met onderstaande personen:

Bent u gedragstherapeut en wilt u opgenomen worden in deze lijst, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zijn erg blij u te kunnen melden dat de foto's van de Coursingdag al online staan in het fotoalbum.
Met veel dank aan Geert Glezer, die in weer en wind de hele dag deze prachtige plaatjes heeft geschoten.*

Wat hebben de honden weer genoten op de renbaan van Rhedense windhonden renvereniging SWIFT!
Dit zijn de tijden van de renbaan en de punten van het coursen.

Overall Winnaar was Ebizou van A. Seppenwoolde

Coursing1ste2019 2

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.