SHIKOKU TEEF AKI

Aki is een gesteriliseerde teef, Aki is aanhankelijk en houdt van aaien en knuffelen. Is in het algemeen goed met andere dieren en andere honden. Houdt van rennen (naast de fiets) en is stabiel en ondernemend van geest. Aki is geimporteerd vanuit Duitsland, met pijn in het hart zijn de eigenaren opzoek naar een nieuw huisje voor Aki en voor herplaatser reu Pollux. Samen herplaatsen zou de voorkeur hebben! 

Roepnaam van de hond: Aki
Ras: Shikoku
Geslacht: Teef
Gecastreerd: Ja
Gebruikt medicijnen: Nee

Kan met andere honden: Ja (graag in bijzonder bij herplaatser Pollux)
Kan met katten: Ja
Kan bij kinderen: Ja
Kan mee in de auto: Nee
Kan alleen thuis zijn: Ja
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basis commando's: Ja
Kan loslopen: Alleen omheind

IMG 0660

SHIKOKU REU POLLUX

Pollux is een niet gecastreerde reu. Pollux is rustig, stabiel en heeft een sterk jacht instinkt. Hij is goed met kinderen, vreemden en rustig naar andere honden toe. Houdt van wandelen en luieren. Pollux is een geimporteerde Shikoku vanuit Rusland, met pijn in het hart zijn de eigenaren opzoek naar een nieuw huisje voor Pollux en voor herplaatser teef Aki. Samen herplaatsen zou de voorkeur hebben! 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Datum: 12 November 2023 
Locatie: De Koeldert 30,  4181 CK Waardenburg
Aanvang: 13.00 uur

KAMPIOENSCHAPS CLUBMATCH, 10 september 2023
KC Arnhem en omstreken, Drielsedijk 15A, 6841 HJ te Arnhem
Met (dubbel) CAC en titel "Clubwinnaar 2023"

AKITA TEEF YUKI

Yuki is een Akitadame van 2,5 jaar oud. De reden van herplaatsing is dat ze totaal niet overweg kan met de andere honden in het huishouden. Zo erg zelfs dat gescheiden houden ook onmogelijk is. Yuki is een onzeker meisje uit Oekraïne en tijdens de coronatijd hier gekomen. Met pijn in hun hart zoeken de eigenaren een perfecte match voor Yuki zonder andere huisgenoten of misschien een hele stabiele reu en een huishouden waar men rekening houdt met wat een Akita is en niet alleen het mooie plaatje.

AMERICAN AKITA TEEF MUD

Mud is een echte Amerikaanse Akita dame van 4 jaar oud; ze is vrolijk, houdt van spelen en is graag buiten. 
In specifieke gevallen is ze wat onzeker en kan dienovereenkomstig reageren; tevens doet ze dingen graag op haar eigen tempo. Vreemde mensen en kinderen vindt ze spannend.
Gezien haar gedragskenmerken zien wij Mud het beste geplaatst bij een nieuwe eigenaar met goede algemene kennis van hondengedrag, zonder kinderen (ook niet in de toekomst), en met American Akita ervaring. 
 
In het pension waar ze momenteel tijdelijk verblijft, hebben alle activiteiten om haar vertrouwen te winnen en een goede band op te bouwen inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Dit is natuurlijk super, maar het liefst zien we Mud bij de juiste persoon/familie een lang en gelukkig leven leiden, want ze is dit meer dan waard.
  
Met de juiste benadering en werkwijze zal zij een maatje voor het leven worden!  

Een aangelijnde wandeling van de Nippon Inu op de Loenermark bij Loenen (gem. Apeldoorn).

We nemen de witte zwerfkeienroute, een wandelroute van 7 kilometer op de Veluwe. De wandelroute start bij de schaapskooi aan de Droefakkers in Loenen en gaat door bossen, over heide en stuifzandvlaktes aan de oostzijde van de Veluwe. Door een gebied dat niet alleen indrukwekkend mooi is, maar ook nog eens vol met wild zit. 

Het Loenermark is een subgebied van de Veluwe, boven de Veluwezoom en naast De Hoge Veluwe. Er zijn grafheuvels ontdekt van circa 4000 jaar oud, evenals sporen van ijzerwinning uit de middeleeuwen. ​​Het bos van de Loenermark werd al in de 10e eeuw genoemd. Vooral langs de weg de Droefakkers, waar aan het einde de parkeerplaats ligt, is het oude bos terug te vinden. Onder de bomen groeien varens en bosbessen. 

Door het hele gebied lopen wandelroutes (zoals de zwerfkeienroute), fietspaden en ruiterpaden. Je kunt hier, naast wandelaars, ruiters en fietsers, van alles tegenkomen. Edelherten, damherten, wilde zwijnen, zandhagedissen, dassen en tientallen bijzondere vogels. In het grove dennenbos heb je kans om, vooral ‘s ochtends vroeg en aan het einde van de dag, wilde zwijnen te zien. Ook maak je kans op damherten en edelherten.

Afbeelding1

We verzamelen en vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Droefakkers net buiten Loenen om 11.00 uur, afslag 23 op de A50. Als je mee wilt wandelen, meld je je aan met het inschrijformulier

Leden/gezinsleden van Nippon Inu en kinderen tot 18 jaar van leden gratis,
deze krijgen een tasje met drinken en versnapering mee voor mens en hond voor onderweg.

Voor niet-leden die meewillen een bijdrage van 5 euro p.p. voor het versnaperingentasje.

Wilt u na de wandeling nog ergens wat eten dan kunt u terecht bij Hotel de Loenermark of iets verder het dorp in bij Lunchroom Bike and Eat! 

Tot ziens op 11 juni a.s.!

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.