Ook in het Nippon Inu jubileumjaar organiseren we een leuke wandeling waarbij iedereen elkaar weer kan treffen.
Wij ontvangen u graag met koffie/thee en een heerlijk stuk appelgebak!

AMERICAN AKITA TEEF MIKA

Mika is een teef van 3 jaar oud. Met veel pijn in het hart hebben de eigenaren moeten besluiten dat het beter zou zijn als Mika bij een andere eigenaar geplaatst wordt, die veel kennis heeft van het ras en tijd en energie in haar wil steken.


Op 5 maart 2022 is er mogelijkheid om uw hond(en) aan te laten keuren om te voldoen aan de exterieureisen van de Verenigings Fok Reglementen.
Dit stond eerder gepland voor vrijdagavond 21 januari, maar vanwege verwachte coronamaatregelen is het verplaatst.

Het aankeuren is voor eigenaren waarvan de hond vanwege een niet erfelijke gebrek niet aan tentoonstellingen deel kan nemen, of voor eigenaren die niet graag naar tentoonstelling gaan of daar geen mogelijkheid toe hebben.

De honden zullen door twee keurmeesters beoordeeld worden, waarna u een keurverslag meekrijgt waarop vermeld staat of de hond al dan niet voldoet.

Deze aankeuring vindt plaats op zaterdagmiddag 5 maart in Dogcenter Zaltbommel.
Aanmelden kan tot 12 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiterlijk een week van te voren krijgt u het tijdstip van ons door.
Het bestuur van de FCI heeft de aanvraag van de BRFC (Bulgaarse Republikeinse Kynologische Federatie) tot beëindiging van het volledig lidmaatschap van de FCI aanvaard (Ex.48/08.11.2021) met ingang van 1 januari 2022.

Vanaf 1 januari 2022 heeft dit voor pupkopers/fokkers de volgende consequentie:
Een import registratie in het NHSB van in Bulgarije geboren pups is, conform eerdere mededelingen van de FCI, gedateerd 12-08-2021 en 20-09-2021, niet meer mogelijk vanaf 1 januari 2022.
 

Op de Algemene Vergadering van 16 oktober 2021 zijn een aantal besluiten genomen betreffende het gezondheidsbeleid.

Fokverbod betreffende epilepsie
Een van de instrumenten is de instelling van een meldpunt www.houdenvanhonden.nl/meldpunt.
Dit meldpunt richt zich vooral op meldingen over epilepsie en staat ook open voor meldingen over andere erfelijke aandoeningen.

 

Suzan de wit van "100% Suus Fotografie" heeft van onze Kampioenschaps Clubmatch prachtige foto's gemaakt.
Een selectie van de mooiste foto's is op onze website gepubliceerd in het FOTOALBUM.

Er zijn door Suzan nog veel meer prachtige foto's gemaakt die u kunt bestellen

Om te bestellen kunt u één of meerdere foto's aanmerken als favoriet, en daarna op verzenden klikken.
Foto klein formaat (internet): € 5,00
Orgineel bestand: € 6.50
Bij bestelling worden uw foto's nog nabewerkt.

Suus fotoIn het clubmagazine van juni 2021 hebben wij u bericht over het feit dat vanaf 1 januari 2022 Japans gefokte honden met registratie in de stamboeken NIPPO, AKIHO, AKK, DOHENKO etc., geen volledige registratie meer gaan krijgen als zij ingeschreven worden in het stamboek van de Japan kennel Club. De JKC heeft laten weten deze registraties te willen doen met wel de namen van de ouderdieren op de stamboom, maar zonder hun registratienummer.

Honden die geen FCI geregistreerde ouderdieren hebben worden in de bijlage G-O van het NHSB ingeschreven, waardoor volgens de huidige regelgeving deze honden op een tentoonstelling geen (res) CAC kunnen krijgen, dus ook geen kampioenstitel.

Het bestuur van Nippon Inu heeft bij het bestuur van de Raad van Beheer een initiatiefvoorstel neergelegd, om ook voor deze honden de mogelijkheid te bieden de Nederlandse titel te verkrijgen.
Dit initiatiefvoorstel is op te vragen bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bestuur van de Raad van Beheer was het unaniem eens met ons voorstel, ook zij vinden dat het verkrijgen van een CAC aan de in het stamboek ingeschreven hond moet worden gerelateerd aan de hond, niet aan zijn stamboom c.q. achtergrond.

Voorstel op Algemene Vergadering 4 december 2021
Het bestuur van de Raad van Beheer stelde echter voor het nog breder te trekken, dit zou dan ook moeten gelden voor in het Voorlopig Register geregistreerde honden. Er ligt nu een voorstel klaar voor de AV van 4 december aanstaande, waarin het Kynologisch Reglement gewijzigd gaat worden zodat onze geïmporteerde honden uit voornoemde stamboeken in aanmerking kunnen komen voor het (res) CAC en derhalve ook de titel “Nederlands (jeugd, veteranen) Kampioen” kunnen dragen.


FCI regelgeving
Het bestuur van Nippon Inu heeft bij de Raad van Beheer ook het verzoek neergelegd om binnen de FCI bespreekbaar te maken om honden uit niet FCI aangesloten, maar wel zeer gerenommeerde stamboeken, een volledige inschrijving te laten verkrijgen. Wij houden u op de hoogte.

 

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.