Zaterdag 9 september 2017

RWR SWIFT, Biljoen 14, 6883 JH Velp
Aanvang: 10.00 uur

Afgelopen week ging de inschrijving voor de Coursingdag van 10 september 2017 online. Binnen enkele uren was het aantal inschrijvingen bereikt!!
Wij weten dat de Coursingdag een evenement is waar veel animo voor is, maar dit hadden wij niet verwacht ...
Samen met Renvereniging Swift is het besluit genomen om een tweede dag te gaan organiseren om nog meer honden de kans te geven om van het rennen en coursen te genieten.

LET OP: Als u inschrijft via onderstaand formulier, schrijft u in voor 9 september 2017.

> INSCHRIJVEN VOL = VOL!

Leden: € 6,00 / hond - € 4,00 / pup van 5-12 maanden
Niet-leden: € 12,00 / hond - € 8,00 / pup van 5-12 maanden

Inschrijven is mogelijk in de volgende klassen:
- 5-12 maanden
- 12-15 maanden
- 15 maanden en ouder
- Kampioensklasse. (Voor honden die op een vorige coursingdag een onderdeel in de klasse 15 maanden en ouder gewonnen hebben.)


Zondag 10 september 2017

RWR SWIFT, Biljoen 14, 6883 JH Velp
Aanvang: 10.00 uur

> Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Leden: € 6,00 / hond - € 4,00 / pup van 5-12 maanden
Niet-leden: € 12,00 / hond - € 8,00 / pup van 5-12 maanden

Inschrijven is mogelijk in de volgende klassen:
- 5-12 maanden
- 12-15 maanden
- 15 maanden en ouder
- Kampioensklasse. (Voor honden die op een vorige coursingdag een onderdeel in de klasse 15 maanden en ouder gewonnen hebben.)

Demonstratie Stop Yulin Dog Meat Festival

Datum: 9 juni 2017
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Achterzijde Chinese ambassade
Adres: Adriaan Goekooplaan, Den Haag

Elk jaar in juni vindt het weerzinwekkende Yulin Dog Meat Festival plaats, waar duizenden honden en katten op gruwelijke wijze gemarteld en afgeslacht worden. Dit alles in de naam van traditie, iets wat overigens pas sinds een tiental jaren plaatsvindt en vooral economische motieven heeft. Wereldwijd is er protest tegen deze gruwelijke praktijken. 

Op vrijdag 9 juni van 15-17.00 uur vindt er ook in Nederland een protest plaats bij de Chinese ambassade in Den Haag. Het doel van het protest is om de Chinese regering op te roepen om het wrede festival te veroordelen en te verbieden. China zou wetten en regelgeving door moeten voeren die dierenwelzijn garanderen, en uiteindelijk de in diverse delen van China plaatsvindende beruchte "dog meat trade" moeten verbieden.

Elk jaar leidt het weer tot grote verontwaardiging bij hondenliefhebbers wereldwijd, het Lychee and Dog Meat Festival, gehouden in de Chinese stad Yulin in de provincie Guanxi. Het feest vindt traditioneel plaats tijdens de zomerzonnewende (21 juni) en duurt in totaal een dag of 10. Naar schatting kost het feest jaarlijks aan 10-15.000 honden en katten het leven. 10.000 van de in totaal 10 miljoen honden die jaarlijks voor consumptie in China gemarteld en geslacht worden.

Toch is het Yulin Dog Festival, de meer 'populaire' benaming, geen jarenlange traditie, geen eeuwenoud gebruik annex feest. Het festival is pas enkele jaren oud. In 2009 was de eerste editie, gehouden om het (binnenlands) toerisme naar Yulin te bevorderen. Want de Chinese connaisseur houdt van hond. En volgens die connaisseur komen de smakelijkste honden uit de omgeving van Yulin, waarbij rassen en de grootte van de hond de smaak zouden bepalen. Volgens een lokale bron zou het festival dan ook gestart zijn uit pure trots op de goede kwaliteit hondenvlees.

Meer dan 11 miljoen mensen hebben de diverse petities ondertekend die de Chinese regering oproepen dit festival te staken. Ook in het steeds meer verstedelijkte China nemen de protesten toe, ook daar is de hond van slachtdier steeds meer huisdier geworden, terwijl veel Yulin-slachtoffers gestolen huisdieren zijn, en vaak nog met de halsband om worden aangeleverd bij de slachthuizen.  Anderzijds, China kent geen wetten tegen dierenmishandeling, alleen  wetgeving tegen het vervoer van dieren zonder de juiste papieren omtrent hun gezondheid kan een rem op het festival zetten, die slechts sporadisch gehandhaafd wordt.

Ook de grootste vereniging voor honden in Nederland, de Raad van Beheer, heeft zijn afschuw uitgesproken over deze Chinese 'traditie' naar aanleiding van de toewijzing van de World Dog Show 2019 aan China. De Raad van Beheer heeft vorig jaar besloten dat indien er dit jaar geen duidelijke kentering naar een hondvriendelijker beleid in China plaatsgevonden heeft, zij voor zal stellen om de toewijzing voor het houden van deze show in China in te trekken.

Recent probeerde Yulin nog even zand in de ogen van actievoerders en de media te strooien door het gerucht te verspreiden dat er een ban op de verkoop van hondenvlees zou komen. Inmiddels is bekend dat daar geen sprake van is, en elke dag rijden vrachtwagens volgepakt met honden de stad binnen, op weg naar een gruwelijke dood.

Monique van Boxtel

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezamelijk met NVBBS is Nippon Inu al 2 jaar aan het knokken om de WDS 2019 aan een ander land toe te laten wijzen als er geen wezenlijke veranderingen in China plaats gevonden hebben betreffende dierenwelzijn.
Bent u ook van de partij in Den Haag om uw bezwaren kenbaar te maken?

Stop Yulin

 

 

 

Op 27 mei vond onze Kampioens Clubmatch plaats, met daarnaast een aantal activiteiten vanwege het 5-jarig bestaan van Nippon Inu.
De foto's vindt u in het fotoalbum.

 Op 27 mei 2017 vond tijdens het jubileumevement van Nippon Inu de 6de Kampioens Clubmatch plaats.

Best in Show werd de American Akita reu:
SATREBOR STEAL THE MOMENT RUTHDALES, CIB DK/SE/AM/VDH Ch.,VDH ClubSgr,KlbCh.
Eigenaar: A. & A. Pedersen

Reserve Best in Show werd de Shiba
Mara-shimas Genbu Go, NJK,JW'15
Eigenaar: W.M.A.J. Kusters & W. van der Meer

BIS res 

De volledige uitslagen vindt u HIER
De foto's vindt u in het fotoalbum.

Wij danken keurmeesters Mw. S. O'Neill, Mw. E. Upmeijer, Hr. M. Shutt, alle medewerkers voor hun inspanningen, medewerkers van KC Uden voor wederom een goede verzorging en last but not least de exposanten voor hun sportieve deelname.

AKITA REU DAIKI

De eigenaar hoopt door omstandigheden op zeer korte termijn een geschikte eigenaar voor Daiki te vinden.

Daiki2Kan bij andere honden: Nee, wellicht bij stabiele teef
Kan bij katten: Ja
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan mee in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Is gecastreerd: Nee
Gebruikt medicijnen: Nee
Kent basis commando's: Ja
Gedrag aan de riem: Trekt, reageert op andere honden.

Daiki houdt niet van kleine kinderen, hij wordt daar nerveus van, waardoor het niet goed gaat met het kind van de eigenaar. De eigenaar hoopt dat Daiki geplaatst kan worden bij een eigenaar die hem kan bieden wat hij verdiend.
Daiki is een hond die veel sturing nodig heeft, vandaar dat slechts ervaren eigenaren in aanmerking kunnen komen voor deze hond.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. van GestelHet aantal inschrijvingen voor onze Kampioens Clubmatch op 27 mei op het terrein van KC Uden is bekend.
Met veel plezier zien wij er naar uit om u allemaal te ontmoeten op deze speciale dag, die bol zal staan van activiteiten en gezelligheid.

Ook toeschouwers zijn van harte welkom om alle prachtige honden die aanwezig zijn te komen bewonderen. De entree is gratis.

Voor de activiteiten (gratis voor alle eigenaren van een (American)Akita, Kishu, Shiba of Shikoku!) en de BBQ (gratis voor leden!) kunt u zich nog aanmelden.
Graag tot dan!

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.