In ons clubmagazine van juni 2018 stond een stuk over titeren gepubliceerd: "titeren in plaats van klakkeloos vaccineren".
Hier zijn ontelbare positieve reacties op gekomen, als ook de vraag om het artikel over te mogen nemen.
Om die reden is besloten om het artikel openbaar op onze website te plaatsen, zodat iedereen deze informatie tot zich kan nemen.

SHIBA REU KENJI

Kenji is een reu van 6 1/2 jaar oud. Zijn eigenaren hebben hem vanwege privé omstandigheden naar dierenopvangcentrum Enschede gebracht, waar medewerkers nu zorg voor hem dragen.

AMERICAN AKITA TEEF LILY IS HERPLAATST

Lily is een teef van 5 jaar oud waar een nieuwe eigenaar voor wordt gezocht.

Hachi1Bijna elk jaar wordt rond Kerst of Oud en Nieuw ‘Hachiko, A Dog’s Story’ uitgezonden op tv, met in de hoofdrollen Richard Gere en een Akita die de rol vertolkt van “Hachi”. Als pup wordt de rol van Hachi gespeeld door een Shiba. NIPPON INU wil wijzen op het feit dat deze film zeer geromantiseerd is en dat Akita’s en Shiba’s in werkelijkheid geen makkelijke honden zijn die voor iedereen geschikt zijn.

Het Karakter
De Akita is een opvallende verschijning vanwege zijn grote formaat en zijn vriendelijke gelaatsuitdrukking. De Akita heeft een uitermate sterk en evenwichtig karakter, is moeilijk van zijn stuk te brengen en kent vrijwel geen stress. Dit maakt hem in zekere zin onverstoorbaar. Hij is moedig, waardig, evenwichtig en rustig in huis.

Toch is de Akita niet voor iedereen de ideale gezinshond. De Akita leert namelijk heel snel en luistert alleen als zijn baas het nodige respect heeft weten te verwerven. Dat een Akita gehoorzaam kan zijn betekent niet dat hij zich onderwerpt. Door zijn zelfstandigheid heeft hij dus een vastberaden baas nodig. De opvoeding van de Akita moet dus duidelijk en consequent gebeuren, met veel geduld. Een (te) harde opvoeding heeft een averechts effect. Met te veel druk van onze kant kan een Akita negatief reageren en bij extreme druk zelfs overgaan tot actief verzet.

SHIBA REU KENZO (gereserveerd)

Kenzo is een reu van 10 jaar oud. In verband met ernstige allergieklachten van het jongste zoontje zijn de eigenaren met pijn in het hart genoodzaakt een nieuw baasje voor Kenzo te zoeken.

SHIBA TEEF AIKO IS HERPLAATST

Aiko is een teef van 7 jaar oud. De eigenaar is helaas opgenomen in een verzorgingstehuis, vandaar dat met spoed een nieuwe eigenaar wordt gezocht.

Op 5 september jongstleden heeft Nippon Inu onderstaande e-mail naar de bij de Raad van Beheer aangesloten verenigingen gestuurd.
-------------------------

Geacht bestuur.

Stel, u wilt graag een bepaalde dekreu gebruiken voor uw teef en u maakt afspraken met de eigenaar. Uw teef wordt gedekt, en krijgt pups. U bent blij. Maar niet voor lang...

Want dan blijkt dat uw pups geen stambomen krijgen omdat de eigenaar van deze dekreu ten tijde van de dekking geschorst was, en dat had hij u niet verteld. 
Er was ook geen enkele manier waarop u dat had kunnen weten, u was dus afhankelijk van de eerlijkheid van de dekreu houder.

Vindt u dat eerlijk?

Als uw antwoord "nee" is, lees dan ons amendement en stuur liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk a.s. zondag 9 september een steunbetuiging aan ons toe, zodat wij dat uiterlijk maandag aanstaande naar het bestuur van de Raad van Beheer kunnen sturen. 
-------------------------

Hieronder vindt u het amendement wat op 23 oktober ter stemming gebracht is op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering van de Raad van Beheer tijdens het voorstel wat de Raad van Beheer heeft gedaan m.b.t. het nieuwe tuchtrecht.
Wij zijn erg blij om te kunnen melden dat ons amendement is aangenomen!

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.