Het is pas feest als alles mooi versierd is!

Daarom willen wij het terreinvan KC Uden versieren met vrolijke kleurplaten tijdens de Jubileum Activiteiten op 27 mei. Niet zomaar een kleurplaat, maar een speciaal voor de gelegenheid ontworpen prent!

Laat de kinderen thuis kleuren, knippen, plakken en knutselen. De mooiste 2 kunst-werkjes worden beloond met een mooie prijs! Er is een prijs voor kinderen t/m 8 jaar en een prijs voorkinderen van 9 jaar en ouder. U kunt de kleurplaat gratis downloaden via onderstaande link en op 27 mei door uw kind(eren) laten inleveren bij de clubwinkel op het evenemententerrein.

DOWNLOAD HIER

Informatie Jubileum Activiteiten:
https://www.nipponinu.nl/informatie/nieuws/2079-jubileum-evenementen

kleurplaat1

AMERICAN AKITA REU BENNY

Door verandering van privé omstandigheden wordt een nieuwe eigenaar voor Benny gezocht, een reu van 1 1/2 jaar jong.  


Het onderzoek naar patella luxatie is sinds 1 augustus 2016 een door de Raad van Beheer geprotocolleerd onderzoek.
De onderzoeksresultaten worden door de Raad van Beheer geadministreerd en op verzoek wil men dit 1 tot 2 keer per jaar aan rasverenigingen ter beschikking stellen.
Wij hopen echter binnenkort deze resultaten per kwartaal te ontvangen, zoals dit ook het geval is bij de onderzoeksresultaten van Heup Dysplasie en erfelijke oogafwijkingen.

Op onze website vindt u de eerste resultaten die binnen gekomen zijn:


Deze pagina's zijn een extra service voor onze leden, zodat zij de meest recente uitslagen in 1 oogopslag kunnen bekijken.
Zij dienen hiervoor ingelogd zijn op het ledendeel van onze website.

Voor niet-leden is er de mogelijkheid om via "Gezondheidsonderzoeken online" van de Raad van Beheer te zoeken naar de uitslagen van gezondheidsonderzoeken van in het NHSB ingeschreven honden, die geboren zijn in of na 1997. U kunt honden opzoeken op de criteria NHSB nummer, chipnummer of (een deel van) de naam.

SHIBA REU QUINTEN

Quinten is een Shiba reu van 6 jaar oud. Omdat het thuis niet langer ging wordt hij nu opgevangen in een dierentehuis.

De Raad van Dieraangelegenheden (RDA) heeft een voorstel voor de Tweede Kamer gepubliceerd, waarin wordt geadviseerd om hoog-risicohonden en hun eigenaren onder controle te houden aan de hand van verschillende dieronvriendelijke maatregelen. De RDA adviseert om experts een lijst van hoog-risicohonden op te laten stellen, waarbij de lijst van de Hondenbescherming als leidraad wordt gebruikt.
Op die lijst staat de Akita, omdat (kruisingen van) de Akita in een ver verleden ingezet werden als vechthond.

SHIBA REU MATSU 

Met pijn in het hart zoekt het baasje van Matsu een nieuwe eigenaar voor hem die kennis van het ras heeft.
Matsu is een black and tan Shiba reu van 9 jaar oud.  

De Raad van Dieraangelegenheden (RDA) heeft een voorstel voor de Tweede Kamer gepubliceerd, waarin wordt geadviseerd om hoog-risicohonden en hun eigenaren onder controle te houden aan de hand van verschillende dieronvriendelijke maatregelen. De RDA adviseert om experts een lijst van hoog-risicohonden op te laten stellen. 

De Hondenbescherming heeft al een lijst met hoog-risicohonden, welke de RDA als basis wil gebruiken voor een nog op te stellen definitieve lijst met ook kruisingen en look-a-likes van hoog-risico honden.
Op deze lijst prijkt de Akita, daar terecht gekomen omdat in een bepaalde periode van de geschiedenis (kruisingen van) Akita's werden gebruikt als vechthond.

Nippon Inu heeft haar standpunt gedeeld met de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland, en gevraagd om ons te steunen ,-rasvereniging, eigenaren en honden- middels de contacten die zij heeft met de overheid.

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.