SHIBA TEEF KIRA

Kira is een Shiba teef van 6 jaar oud waar de eigenaar met pijn in het hart een nieuwe eigenaar voor zoekt.

SHIBA REU QUINTEN

Quinten is een Shiba reu van 7 jaar oud die voor de tweede maal herplaatst wordt. Omdat het thuis niet langer ging wordt hij nu opgevangen in een dierentehuis.

Online te bestellen in onze clubwinkel: Het eerste complete Nederlandstalige boek over de Shiba.
244 pagina's in kleur, hardcover.

U leest onder andere over:
*Historie
*Shiba in Nederland
*Karakter en uiterlijk
*Socialisatie en opvoeding
*Verzorging
*Gezondheid
*Kleurvererving
*Bewegingsadvies
*Uitzoeken van een pup
*Naar een tentoonstelling
*Verantwoord fokken
*En heel veel meer!

Shibaboek

Hachi1Op 22 december werd de bioscoopfilm ‘Hachiko, A Dog’s Story’ uitgezonden op tv, met in de hoofdrollen Richard Gere en een Akita die de rol vertolkt van “Hachi”. Als pup wordt de rol van Hachi gespeeld door een Shiba. NIPPON INU wil wijzen op het feit dat deze film zeer geromantiseerd is en dat Akita’s en Shiba’s in werkelijkheid geen makkelijke honden zijn die voor iedereen geschikt zijn.

Het Karakter
De Akita is een opvallende verschijning vanwege zijn grote formaat en zijn vriendelijke gelaatsuitdrukking. De Akita heeft een uitermate sterk en evenwichtig karakter, is moeilijk van zijn stuk te brengen en kent vrijwel geen stress. Dit maakt hem in zekere zin onverstoorbaar. Hij is moedig, waardig, evenwichtig en rustig in huis.

Toch is de Akita niet voor iedereen de ideale gezinshond. De Akita leert namelijk heel snel en luistert alleen als zijn baas het nodige respect heeft weten te verwerven. Dat een Akita gehoorzaam kan zijn betekent niet dat hij zich onderwerpt. Door zijn zelfstandigheid heeft hij dus een vastberaden baas nodig. De opvoeding van de Akita moet dus duidelijk en consequent gebeuren, met veel geduld. Een (te) harde opvoeding heeft een averechts effect. Met te veel druk van onze kant kan een Akita negatief reageren en bij extreme druk zelfs overgaan tot actief verzet.

LoesOns bereikte het bericht dat Loes Neeuwveld op 12 december j.l. is overleden.
Loes was de echtgenote van Henk Neeuwveld, mede-oprichter en tot voor kort bestuurslid Nippon Inu.
Zelf heeft Loes plaats gehad in de evenementencommissie tot haar gezondheid haar dit belette.

Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Leden hebben de mogelijkheid om via het besloten gedeelte van de website een condoleance bericht achter te laten voor de familie.

Ga HIER naar het condoleanceregister.


UC Davis gaat in samenwerking met Veterinary Genetics Laboratory een diversiteitstest ontwikkelen voor de Shiba.

Nippon Inu krijgt de gelegenheid om kosteloos 100 Swabs (wangslijmvlies) van Shiba's te laten onderzoeken, zodat er een rapport van het ras opgemaakt kan worden.
Het wordt dus onze taak om 100 monsters aan te (laten) leveren van Shiba’s. Wij zijn enorm dankbaar dat ons deze gelegenheid gegeven wordt!

Het diversiteitsonderzoek kan fokkers helpen om bewuste keuzes te maken met het combineren van ouderdieren en tevens is er de mogelijkheid om op termijn veel voorkomende aandoeningen te kunnen linken aan bepaalde genen.
U kunt de voortgang direct volgen en de testresultaten zien via de Nippon Inu Facebookgroep:
"Shiba Genetic Diversity Test (By VGL/UC DAVIS) discussion group”. 

Om de diversiteitstest voor de Shiba te laten ontwikkelen is het nu zaak om van zo veel mogelijke diverse bloedlijnen DNA aan te leveren.
Fokkers en eigenaren worden benaderd om hun medewerking te verlenen, door simpelweg wat wangslijmvlies af te nemen van hun Shiba's en de swabs op te sturen naar VGL.

Heeft u een Shiba geïmporteerd uit misschien wel Japan of Amerika, uit bloedlijnen die niet veel voorkomen in Europa, laat het ons dan weten!
Het DNA van deze Shiba's is zeer waardevol.
Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank voor uw medewerking!

FB banner diversity

Ribbon

KAMPIOENS CLUBMATCH NIPPON INU, 6 mei 2018
KC de Kempen, Kervel 3, 5667 KN Geldrop

Met (dubbel) CAC en titel "Clubwinnaar 2018"

engelse vlag button

Dubbel CAC
Op deze clubmatch zal het CAC vergeven worden, en zelfs dubbel tellen als er minimaal 20 inschrijvingen zijn per ras waarvan 16 inschrijvingen daadwerkelijk aanwezig zijn. (puppy- en babyklasse niet meegerekend)

Ook zal de titel "NIPPON INU CLUBWINNAAR 2018" vergeven gaan worden aan elke Beste van het Ras. Tevens is de hond dan gekwalificeerd voor de Hond van het Jaar Show 2018, die begin 2019 gehouden zal worden, mits de hond in het bezit is van een Nederlandse eigenaar.

> INSCHRIJVEN (inschrijving sluit op 14 april 2018) 

Keurmeesters
De gevraagde keurmeesters zijn:
Mw. E. Häkkinen (FI): Akita, American Akita, Kishu, Shikoku
Hr. D. Schneider (DE): Shiba

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.