We gaan weer wandelen! Wandelt u ook mee?

SCHRIJF HIER IN ZODAT WIJ KUNNEN REKENEN OP UW KOMST

Wandeling2019 1Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vanwege het te warme weer hebben we helaas de coursingdagen van 2018 niet door kunnen laten gaan. De personen die hun honden hadden ingeschreven hebben allemaal een mail gekregen, waarin zij als eerste de gelegenheid kregen om in te schrijven voor de coursingdag van 21 april aanstaande. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus vanaf heden gaat de inschrijving publiek open. Wees er snel bij, het gaat echt om nog maar een paar inschrijvingen die we kunnen accepteren alvorens het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Voor 28 september aanstaande staat er nóg een coursingdag gepland. De inschrijving gaat over enkele maanden open.

DE INSCHRIJVING VOOR DE COURSINGDAG VAN 21 APRIL 2019 IS GESLOTEN

Coursing 2 2017


In ons clubmagazine van juni 2018 stond een stuk over titeren gepubliceerd: "titeren in plaats van klakkeloos vaccineren".
Hier zijn ontelbare positieve reacties op gekomen, als ook de vraag om het artikel over te mogen nemen.
Om die reden is besloten om het artikel openbaar op onze website te plaatsen, zodat iedereen deze informatie tot zich kan nemen.

SHIBA REU KENJI

Kenji is een reu van 6 1/2 jaar oud. Zijn eigenaren hebben hem vanwege privé omstandigheden naar dierenopvangcentrum Enschede gebracht, waar medewerkers nu zorg voor hem dragen.

AMERICAN AKITA TEEF LILY IS HERPLAATST

Lily is een teef van 5 jaar oud waar een nieuwe eigenaar voor wordt gezocht.

Hachi1Bijna elk jaar wordt rond Kerst of Oud en Nieuw ‘Hachiko, A Dog’s Story’ uitgezonden op tv, met in de hoofdrollen Richard Gere en een Akita die de rol vertolkt van “Hachi”. Als pup wordt de rol van Hachi gespeeld door een Shiba. NIPPON INU wil wijzen op het feit dat deze film zeer geromantiseerd is en dat Akita’s en Shiba’s in werkelijkheid geen makkelijke honden zijn die voor iedereen geschikt zijn.

Het Karakter
De Akita is een opvallende verschijning vanwege zijn grote formaat en zijn vriendelijke gelaatsuitdrukking. De Akita heeft een uitermate sterk en evenwichtig karakter, is moeilijk van zijn stuk te brengen en kent vrijwel geen stress. Dit maakt hem in zekere zin onverstoorbaar. Hij is moedig, waardig, evenwichtig en rustig in huis.

Toch is de Akita niet voor iedereen de ideale gezinshond. De Akita leert namelijk heel snel en luistert alleen als zijn baas het nodige respect heeft weten te verwerven. Dat een Akita gehoorzaam kan zijn betekent niet dat hij zich onderwerpt. Door zijn zelfstandigheid heeft hij dus een vastberaden baas nodig. De opvoeding van de Akita moet dus duidelijk en consequent gebeuren, met veel geduld. Een (te) harde opvoeding heeft een averechts effect. Met te veel druk van onze kant kan een Akita negatief reageren en bij extreme druk zelfs overgaan tot actief verzet.

SHIBA REU KENZO IS HERPLAATST

Kenzo is een reu van 10 jaar oud. In verband met ernstige allergieklachten van het jongste zoontje zijn de eigenaren met pijn in het hart genoodzaakt een nieuw baasje voor Kenzo te zoeken.

Nieuwsitems uitgebracht door de Raad van Beheer.

De uitslagen worden gepubliceerd vanaf officiële bronnen zoals het tentoonstellingssecretariaat of de Raad van Beheer. Typefouten voorbehouden.