Op 2 juli jl. hebben wij kennis genomen van het standpunt van het bestuur van de Raad van Beheer inzake de toewijzing van de World Dog Show 2019 door de F.C.I. aan China.

Wij, de Nederlandse Vereniging voor Berger Blanc Suisse (NVBBS) en Nippon Inu, kunnen ons niet vinden in het standpunt van het bestuur en zijn van mening dat er daadkrachtiger opgetreden dient te worden om een einde te maken op de gruwelijke wijze waarop men in China meent om te kunnen gaan met honden.

Voor het geval u niet op de hoogte bent van voornoemde gruwelpraktijken volgen hieronder een aantal links naar recente berichten hierover in de Nederlandse media. Een waarschuwing is op zijn plaats, deze berichten zijn geïllustreerd met schokkende beelden.

http://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/06/honden-en-katten-levend-gevild-voor-enorm-eetfestijn

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/honden-massaal-afgeslacht-voor-traditie-china

http://www.trouw.nl/tr/nl/6700/Wetenschap/article/detail/4085977/2015/06/22/Gemoederen-lopen-hoog-op-bij-discussie-over-hondenvlees-festival.dhtml

Op 13 juli jl. hebben wij ons standpunt over deze kwestie uiteengezet in een open brief aan het bestuur van de Raad van Beheer. In deze brief hebben wij aangegeven dat wij, evenals de NKK (Noorse Kennelclub), van mening zijn dat een boycot van de WDS in China afkondigen de meest krachtige manier is om, als dat al mogelijk is, druk te zetten bij de Chinese Kennel Club c.q. de Chinese overheid, om gruwelpraktijken inzake de consumptie van en omgang met honden af te schaffen.

Deze brief kunt u hieronder lezen of downloaden.

pdf Klik hier om als pdf te downloaden