Tweede Paasdag, maandag 28 maart 2016, organiseert de Nippon Inu een avontuurlijke Paaswandeling in Katwijk, tegen de grens van Wassenaar. Deze trail loopt dwars door de bossen welke grenzen aan een heuvelachtig duingebied met prachtige en soms mysterieuze waterpartijen.

Duur: ± 2 ½ uur.
Met pups en veteranen kunt u meelopen met een kortere route.
Deelnemen: voor leden en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 2.00 p/p.
Verzamelen: 10.30 uur op het parkeerterrein van de ingang van het Panbos.
Dit ligt tegenover de Pannenkoeken Boerderij Katwijk, Wassenaarseweg 79, 2223 LA Katwijk.

Schrijf hier in voor de paaswandeling

We starten in het Panbos en lopen vanuit hier richting de duinen, Hollands Duin. Al snel komen we op deze route leuke elementen tegen als een brug waarbij u zich zelfs op enige hoogte tussen de bomen waant. Zodra de dichte bossen plaats maken voor een meer open natuurbeeld in de duinen brengt deze tocht ons, na een smal kronkelig wandelpad, naar de Atlanticwall. Een beschermingswal welke in de Tweede Wereldoorlog is gebouwd om de invasie tegen te houden van de geallieerden.

De meertjes waar we in de duinen langs komen, bieden onze trouwe viervoeters op diverse plekken de mogelijkheid om even pootje te baden of een verkoelende duik nemen. Met een beetje geluk komen we oog in oog te staan met wild als Schotse Hooglanders en Konikpaarden waarvan dit gebied de thuisbasis is. Om deze reden is dan ook de wandeling aangelijnd in dit gebied. Met flexi- of lange lijnen kunt u uw hond(en) toch alle vrijheid geven om zich af en toe uit leven bij het water of de zandplaten tijdens deze prachtige tocht.

Uiteraard houden we onderweg ook zo nu en dan een korte pauze voor een klein rust moment.
De Nippon Inu zorgt voor drinken voor onderweg en een snack na afloop. Neemt u zelf water voor de honden mee? 

Wie toch wel trek heeft gekregen na dit wandeling avontuur is er de mogelijkheid nog even aan te schuiven bij de oer Hollandse Pannenkoeken Boerderij welke is gevestigd aan de overkant Panbos. Houdt hierbij rekening dat dit gebeurd door eigen organisatie en uiteraard bij voldoende capaciteit van het restaurant. Ook zijn er op de boulevard aan zee verschillende strandtenten waar men lekker kan eten en honden welkom zijn. 

Lijkt het u ook leuk om samen met ons deze mooie track te lopen? Meld u dan gauw aan
Als u vragen heeft kunt u via e-mail contact opnemen met Angelique Renard van de evenementencommissie.

Heel graag tot dan!

Dit evenement wordt gesponsord door Farmfood
Farm Food

Paaswandeling16 3

Paaswandeling16