AMERICAN AKITA REU JACK IS HERPLAATST

Jack is een reu van 4 jaar oud, waar met pijn in het hart een nieuwe eigenaar voor wordt gezocht.

JackKan bij andere honden: wellicht met een stabiele teef
Kan bij katten: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan mee in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Is gecastreerd: Nee
Gebruikt medicijnen: Nee
Kent basis commando's: Ja
Gedrag aan de riem: Jack loopt keurig mee en is heel nieuwsgierig, stopt regelmatig voor een plasje en vind heel veel interessant. Wel blijft het opletten met andere honden!

 

 

De eigenaar woont in een kleine gemeenschap waar het, ondanks dat het natuurlijk niet toegestaan is, gewoonte is om honden los van de lijn uit te laten.
Dit zorgt er voor dat het uitlaten erg lastig is. Bij een gewone wandeling in de buurt komt Jack veel honden tegen die niet teruggeroepen worden door de eigenaar, waardoor hij in posities komt waar hij agressief op reageert. Dit zorgt voor burenruzies en daardoor heeft de eigenaar het besluit moeten nemen om voor Jack een andere eigenaar te moeten zoeken.

De nieuwe eigenaar zal met Jack aan de slag moeten om zijn gedrag naar andere honden om te buigen, via een cursus of via wandelingen met mensen met kennis die betrouwbare en goed luisterende honden bezitten. 

Jack kan goed met mensen mits hij deze goed kent, voor vreemden is hij wat gereserveerd. Jack geniet van een goede wandeling met name in bossen en weilanden.