Prikken2

Enige jaren geleden heeft Nippon Inu bloedafname gefaciliteerd bij Akita’s en Shiba’s, voor DNA onderzoek naar erfelijke oogafwijkingen, om in de toekomst dragers en leiders van een oogafwijking te kunnen vinden middels het DNA. 
Het "Institute for Breeding and Genetics" in Hannover heeft laten weten dat het onderzoek nu in de tweede fase is, de markers moeten gevalideerd worden.

Hiervoor is nog meer bloed nodig van honden die een ECVO uitslag hebben.
Alle bloedmonsters van honden met een ECVO uitslag zijn nodig en met name van honden waarbij Cataract op Distichiasis is geconstateerd en van oudere honden die nog steeds vrij van afwijkingen zijn.

Bloed prikken op onze Familiedag, 7 oktober 2018
Op de familidag
 zal er weer een prikmoment worden georganiseerd. 
Natuurlijk is bloed prikken niet leuk, maar na een lekkere beloning en alle leuke activiteiten die er te beleven zijn zal het leed gauw geleden zijn.
Voor u, als eigenaar van een hond die mee doet aan het onderzoek, is de entree natuurlijk gratis!

Bloed prikken in België, 20 september 2018 van 19.00 tot 21.00 uur
Om ook Belgische fokkers/eigenaren te bereiken om hun honden mee te laten doen aan het onderzoek, is Dr. Jessican Cardon bereid om haar praktijk in Merelbeke een avond in dienst te stellen van dit onderzoek.
Adres: Oude Gaversesteenweg 35, 9820 Merelbeke, België

Wilt u deelnemen aan het onderzoek, mail dan de stamboom en het ECVO onderzoeksformulier van uw hond(en) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met uw hulp kan er weer een stap gezet worden naar het gezond houden van onze rassen!