Op 5 september jongstleden heeft Nippon Inu onderstaande e-mail naar de bij de Raad van Beheer aangesloten verenigingen gestuurd.
-------------------------

Geacht bestuur.

Stel, u wilt graag een bepaalde dekreu gebruiken voor uw teef en u maakt afspraken met de eigenaar. Uw teef wordt gedekt, en krijgt pups. U bent blij. Maar niet voor lang...

Want dan blijkt dat uw pups geen stambomen krijgen omdat de eigenaar van deze dekreu ten tijde van de dekking geschorst was, en dat had hij u niet verteld. 
Er was ook geen enkele manier waarop u dat had kunnen weten, u was dus afhankelijk van de eerlijkheid van de dekreu houder.

Vindt u dat eerlijk?

Als uw antwoord "nee" is, lees dan ons amendement en stuur liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk a.s. zondag 9 september een steunbetuiging aan ons toe, zodat wij dat uiterlijk maandag aanstaande naar het bestuur van de Raad van Beheer kunnen sturen. 
-------------------------

Hieronder vindt u het amendement wat op 23 oktober ter stemming gebracht is op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering van de Raad van Beheer tijdens het voorstel wat de Raad van Beheer heeft gedaan m.b.t. het nieuwe tuchtrecht.
Wij zijn erg blij om te kunnen melden dat ons amendement is aangenomen!Amendement2018

Amendement2018 2

Amendement2018 3