Logo RVO

Fokt u een (eenmalig) nestje of importeert u een hond uit het buitenland? Registreer u dan bij de overheid doormiddel van het aanvragen van een UBN nummer.
Bedrijfsmatige fokkers hebben al een UBN nummer, maar ook particulieren dienen voortaan een UBN nummer te hebben om een hond uit het buitenland of een nestje te laten registreren.
Lees alle informatie en regel direct uw UBN nummer via deze link.
 

EXTRA INFORMATIE:

* Als u een niet bedrijfsmatig UBN nummer aanvraagt dient u "niet bedrijfsmatig" aan te vinken, en "fokken" UIT te zetten.
Heeft u fokken aangevinkt, dan wordt u gevraagd een BAG nummer in te voeren, dit is het registratienummer van uw pand. Als u dit nummer invult meldt u zich aan als bedrijfsmatige fokker.

* U krijgt geen bevestiging. Als u opnieuw inlogt kunt u via deze link uw UBN nummer vinden: https://mijn.rvo.nl/dierlocatie-ubn-registreren-en-wijzigen
Hier kunt u ook een verhuizing doorgeven. (Het UBN nummer wordt afgegeven op de locatie)

* Mocht u al een UBN nummer hebben omdat u koeien, paarden of geiten houdt, dan dient u een aanvraag te doen om daar honden aan toe te voegen. Dit kan via bovenstaande link.

* Registratie van import pups/honden dient vanaf 1 november gedaan te worden door de dierenarts. Ook als het een stamboomhond betreft waar de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer nog voor langs komt. Dit moet binnen twee weken gebeuren.

* Het aanvragen van een UBN nummer is vanaf 1 november verplicht, maar alleen als u een nestje verwacht of een hond gaat importeren.