Authors: Raad van Beheer

Het logo van de Dag van de Hond 2012. klik op de foto's hieronder voor een groter formaat (foto's: Raad van Beheer).

In de bosrijke omgeving van Vught: demonstraties jachttraining tijdens de Dag van de Hond.

Voor alle bezoekers in Vught was er na de demonstraties het Dag van de Hond-rugzakje met informatie en aanbiedingen.

Een druk terras en terrein tijdens de Dag van de Hond bij KC Uden.

KC Uden had een groot spellenparcours en meerdere info- en verkoopstands met onder andere de Dierenambulance.

Bij KC Nijmegen was het zonovergoten terrein volledig in gebruik met springkussen voor de kinderen en demonstraties schapen drijven.

Ook aan de ballenbak voor honden was gedacht bij KC Nijmegen.

Aan het eind van de dag tevreden naar huis met ballonnen en met de rugzak van de Dag van de Hond. Tot volgend jaar!

Rond de 7.500 bezoekers namen afgelopen zondag 20 mei deel aan de tweede landelijke Dag van de Hond. De Dag was met 40 deelnemende locaties verspreid over heel Nederland een groot succes.

Tijdens deze dag kon iedereen, met of zonder hond, op 40 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport. Tijdens deze dag zetten de deelnemende kynologen clubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.

Doel van de Dag van de Hond was het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden.

Uit de vele positieve reacties van de bezoekers blijkt dat dit doel ruimschoots gerealiseerd is. Veel bezoekers schreven zich alvast in voor een cursus met hun hond bij de plaatselijke kynologen club of hondensportvereniging.

Ook het thema van dit jaar 'Sport & Spel' bleek een succes bij het publiek. Veel ouders waren aanwezig met hun kinderen om meer te leren over sport en spel en over de omgang tussen kinderen en honden. Op de speciale website www.dagvandehond.nl konden de kinderen daarna thuis een "Sport & Spel-Kwis' maken en een persoonlijke oorkonde winnen.

Ook de kleurplatenwedstrijd voor kinderen en de Kennis Quiz voor volwassenen waren een succes. Hiermee waren ter plaatse prijzen te winnen. Ieder bezoeker ontving aan het einde gratis de speciale Dag van de Hond-rugzak.

De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke 'Dag van de Hond'. Gezien het grote succes blijkt het dat er behoefte is aan een dergelijk evenement. De Raad van Beheer heeft meteen na afloop besloten om gezien het grote succes ook volgend jaar voor de derde keer de Dag van de Hond te gaan organiseren.

Meer info: www.dagvandehond.nl

Dag van de Hond in de pers: zie ook knop 'Media' op www.dagvandehond.nl

Meer informatie