Onze clubfokkers  hebben het beste met onze Japanse rassen voor, en zullen uitsluitend fokken met ouderdieren die getest zijn op de erfelijke afwijkingen die in het Verenigings Fokreglement genoemd staan voor het betreffende ras, en goed bevonden zijn voor de fok.

Dek- en geboortemeldingen

Akitakop
Akita
AAkop
American Akita
kishukop
Kishu
shibakop
Shiba
Shikokukop
Shikoku

Belangrijke gegevens over uw pup zijn openbaar

Gezondheid
Vraag de fokker om de gezondheidscertificaten van de ouderdieren, een serieuze fokker zal deze graag aan u willen laten zien.  Hoe zien deze documenten er uit?  ZIE HIER

Aanschaf
U overweegt een Japanse rashond aan te schaffen? Bedenkt u eerst of het karakter van deze honden bij u past. Past de pup in uw woon- en werksituatie, heeft u voldoende tijd voor socialisatie? Zijn uw medebewoners het er ook mee eens? 

Bedenk dat de door u de aangeschafte hond voor 12-16 jaar recht heeft op uw zorg en aandacht.
Om deze jaren veel plezier te hebben van uw hond adviseren wij met klem om een goede puppy- en jonge hondencursus te volgen, maar dan wel bij een instructeur die het ras kent en daarmee weet om te gaan!!!

Clubfokkers
Wanneer u tijdens uw zoektocht naar een verantwoord gefokte pup de lijst met onze clubfokkers wilt raadplegen, kunt u hier kijken:

Er wordt niet zo erg veel gefokt met onze toch kleine rassen. Het kan dus mogelijk zijn dat op het moment dat u een pup wilt er geen pups zijn. Soms zal er dan wel duidelijk zijn wanneer er nesten verwacht worden.

De op internet en in advertenties aangeboden pups zijn lang niet altijd gefokt met inachtneming van de echt minimale eisen die onze vereniging aan een verantwoorde fokkerij stelt met betrekking tot gedrag, gezondheid en uiterlijk.

Pup informatie
Als u wilt weten waar er nog pups beschikbaar zijn of binnenkort pups verwacht worden, kunt u contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waak voor de malafide hondenhandelaren die via grootschalige advertenties met meerdere "populaire" rassen u verleiden tot de aanschaf van een goedkope schattige pup. Deze handelaren hebben slechts één doel voor ogen: zo snel mogelijk geld verdienen.

Ras informatie
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u contact opnemen met de  ras informatie van de vereniging. Zij kunnen u meer vertellen over onder andere aanschaf, opvoeding, verzorging, voeding enz.

Disclaimer

NIPPON INU bemiddelt tussen fokkers en leden dan wel niet-leden voor wat betreft ras- en pup informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de informatie is NIPPON INU afhankelijk van de betrokkenen. Het gebruik maken van de door NIPPON INU verstrekte informatie geschiedt op vrijwillige basis. Aangeboden pups zijn in principe gefokt volgens de eisen die het fokbeleid van  NIPPON INU aan de fokkers van NIPPON INU stelt, toch is dit geen garantie op het achterwege blijven van een mogelijk optreden van (erfelijke) gebreken dan wel andere aandoeningen bij de pups. NIPPON INU is op geen enkele wijze aansprakelijk voor geleden schade in materiële of niet-materiële zin tengevolge van de door NIPPON INU aangeboden informatie op de website, in het clubblad of op welke manier dan ook.